HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Tips om meer groenten te eten

Geplaatst op 14/02/2018 door eatrunlove

Standaard wordt er aangeraden om 250 gram groenten en 2 stuks fruit te eten. Het merendeel van de Nederlanders haalt deze hoeveelheid niet, terwijl het voor fanatieke sporters juist wordt aangeraden om nog meer groenten en fruit te eten. Als je veel sport doe je er goed aan minimaal 350 gram groenten op een dag te eten. Groenten (en fruit) zijn een bron van vitamines en mineralen die je lichaam hard kan gebruiken om goed te functioneren. Wanneer je veel sport heb je deze juist nog meer nodig; het helpt om sneller en beter te herstellen. Daarnaast bevatten groenten en fruit veel voedingsvezels, heeft het een gunstige werking op de darmen, bevat weinig calorieën, maar geeft wel een verzadigd gevoel. Veel mensen overschatten zichzelf en denken dat ze met gemak 350 gram groenten halen, maar halen dat niet. Ik haal dit wel per dag, maar moet daar wel een beetje mijn best voor doen. Het is slim om voor jezelf eens te weten hoeveel gram 350 gram nu eigenlijk is. En in deze blog geeft ik tips om meer groente te eten.

Groentesmoothie

Wil je de dag goed beginnen? Maak dan een smoothie met groenten. Probeer de verhouding groenten / fruit op zo’n 70/30% te houden. Dit is soms wel wat lastig als je bijvoorbeeld spinazie gebruikt, maar makkelijker met zware groenten zoals wortel en bieten. Op Eat.Run.Love. zijn diverse groene smoothies te vinden, zo ook onderstaande met spinazie, appel en gember.

Lees verder op www.eatrunlove.nl