HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Waarom yoga geen sport is, maar een manier van leven

Geplaatst op 27/02/2018 door BedRock

Yoga is namelijk een eeuwenoude traditie. De algemene opvatting is dat die traditie is voortgekomen uit de drang om één te worden met de natuur, schreven we al eerder. In de natuur kwamen yogi’s dieren, planten en bergen tegen en begonnen hun houdingen na te doen. Zo’n 3000 (!) jaar geleden zijn deze lichaamshoudingen voor het eerst vastgelegd in India. 

De Bhagavad Gita

De yogahoudingen komen dus waarschijnlijk voort uit een binding met de natuur, maar er is meer. Ergens tussen 500 vóór en 200 jaar na Christus werd de Bhagavad Gita geschreven, onderdeel van een boek dat nu nog steeds heel belangrijk is voor het hindoeïsme. Hierin wordt yoga omschreven als een manier om zelfkennis te verkrijgen. Daarnaast staat in de Gita het idee van vrijheid centraal, dat bereikt kan worden door ons eigen pad te volgen en onze persoonlijk taak in het leven te vervullen.

Lees verder op www.BedRock.nl