HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

WORKOUT: 5 MOTIVATIE TIPS OM TE GAAN HARDLOPEN

Geplaatst op 07/02/2018 door boostyourhealth

Hardlopen. Ik heb er een haat liefde relatie mee.
Ik vind het een geweldige workout waar ik helemaal mee tot rust kom en het doet mijn lichaam heel goed. Toch kan ik er me heel moeilijk toe aanzetten en ben ik snel verveeld tijdens het lopen. Daarom zocht ik wat tips om het wel te blijven doen.

Bouw geleidelijk op

Ik ben iemand die direct een marathon zou willen kunnen lopen. Helaas heeft je lichaam daarvoor tijd nodig. Bouw dus geleidelijk aan op. Stel een plan op of zoek een loopschema online. Er bestaan ook verschillende apps. Ik ben fan van de Nike+ app. Daar kun je jouw doel ingeven, hoeveel keer je kunt lopen en dan stellen zij een schema op dat zich aanpast aan jouw prestaties.

Stel een doel voorop

Elke keer wanneer je gaat sporten, moet je een doel voor ogen hebben. Zo haal je het optimale uit elke training. Ook als je gemotiveerd wilt blijven tijdens het lopen, kun je het best een doel voorop stellen. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een loopwedstrijd en werk daar naar toe. Blijf natuurlijk wel realistisch. Op een maand ga je geen marathon kunnen lopen.

Ik heb me bijvoorbeeld ingeschreven voor een loop mee te doen van 5 km samen met een vriendin. Samen trainen we er naar toe. Eens die wedstrijd voorbij is, zou ik graag elke week 5km willen blijven lopen tot aan de zomer. Tegen dan stel ik een nieuw doel voorop.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl