HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: de 5 voordelen van de roeitrainer

Geplaatst op 03/02/2018 door boostyourhealth

Denk jij erover om te gaan trainen op een roeitrainer? De roeitrainer is een uitstekend apparaat om je spieren sterker te maken en aan een goede conditie te werken. Sporten op de roeimachine heeft nog meer voordelen. Hier volgen de 5 voordelen van de roeitrainer.

1. Cardio training

Regelmatig trainen op een roeitrainer zorgt voor een verbetering van je hele conditie en dus ook die van je hart en longen. Hoe zwaar je training op een roeiapparaat is, hangt van de weerstand. Er zijn verschillende soorten weerstand op roeimachines.

  • Waterweerstand en luchtweerstand zorgen voor weerstand die het meeste lijkt op die van roeien op het water. Bij deze roeimachines is de weerstand zwaarder, naarmate je harder roeit. Dat betekent dat de training precies zo zwaar is als je nodig hebt, ook als je nog nooit geroeid hebt. Wil jij de beste roeibeleving? Dan kun je het beste een waterrower kopen.
  • Magnetische weerstand geeft een minder natuurlijk gevoel, maar je kunt de weerstand zelf instellen van licht naar zwaar. Als beginner kun je op die manier goed wennen aan het trainen op de machine en een gevorderde roeier kan zijn training zo uitdagend maken als hij wil.

De meeste roeiapparaten beschikken over een trainingscomputer met speciale cardio programma’s. Deze kun je gebruiken om je conditie te trainen. Met een roeimachine zul je in korte tijd veel aan je conditie kunnen verbeteren.

 

2. Krachttraining

De roeitrainer is een van de weinige apparaten, waarmee je zowel cardio- als krachttraining kunt doen. Het is niet zo dat je er hetzelfde mee kunt bereiken als met een krachtstation of wanneer je met gewichten aan de slag gaat. Maar je zult zeker sterkere spieren en meer spiermassa krijgen door te gaan roeien.

Op een roeiapparaat gebruik je zo’n 80% van al je spieren, je traint dus zowel je onder- als je bovenlichaam. Op de roeimachine kun je je spieren versterken door de weerstand hoger te zetten. Gebruik ook hier weer de trainingscomputer om je te helpen je doelen te bereiken. Er zijn speciale programma’s die je helpen met het opbouwen van spiermassa. Deze zorgen voor de afwisseling die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Je spieren wennen namelijk aan herhaling en dat zou je voortgang afremmen.

Een topmerk voor een roeitrainer blijft natuurlijk de concept 2 roeitrainer. Dit is al jaren de populairste roeitrainer voor de sportschool en thuis!

 lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl