HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

6 tips voor sporten in de kou

Geplaatst op 09/02/2019 door fitnl


Kleed je goed aan

Eigenlijk een open deur, maar toch zie je dat veel mensen niet juist gekleed gaan. Kleed je aan met laagjes en kies voor een goed thermoshirt waardoor je lichaam goed warm blijft. Tip: de Aldi of Lidl heeft geregeld een aanbieding met goedkope thermoshirts. Deze zijn vaak van vergelijkbare kwaliteit als die van de duurdere merken. Kijk vooral eens in de webshop van de Lidl; daar vind je een vrij uitgebreid assortiment sportkleding.

Heb je snel koude voeten? Kies dan voor voor dikkere sportsokken. Let er goed op dat je juiste haalt, bijvoorbeeld bij een hardloopwinkel. Dit zodat je niet eindigt met een paar nare blaren waardoor je een week niet kunt trainen.

Warming-up is belangrijk

Als je buiten een bootcamp- of hardlooptraining doet, raden we je echt aan om eerst een goede warming-up te doen. Je spieren zijn minder warm door de koude buitenlucht. Hierdoor is de noodzaak van een goede warming-up nog belangrijker dan in de sportschool. Hoe je een goede warming-up doet, lees je in dit uitgebreide artikel.

Lees verder op www.fit.nl