HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Afvallen tijdens de overgang

Geplaatst op 16/02/2019 door optimavita

De overgang

Tijdens de overgang is het niet zo vreemd dat er sprake is van gewichtstoename. Er ontstaan namelijk veranderingsprocessen in het lichaam waar we niet zoveel aan kunnen doen. Namelijk een verandering in onze hormoonsamenstelling en stofwisseling. 
We hebben allemaal verschillende hormonen in ons lichaam, waaronder oestrogeen, progesteron en testosteron. Oestrogeen en progesteron zorgen voor een rijping van een eiblaasje, de eisprong en de opbouw van het baarmoederslijmvlies. De eierstok maakt ook testosteron. Wanneer de voorraad eicellen in de eierstokken afneemt, wordt er ook minder oestrogeen en progesteron aangemaakt. Dit is het begin van de overgang. De eerste uiting is meestal een verandering van de menstruaties. In die tijd kunnen typische klachten optreden, zoals opvliegers en emotiewisselingen. Als alles tot rust is gekomen, komen de hormonen weer in evenwicht en zit je in de postmenopauze.

Lees verder op www.Optimavita.nl