HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

‘Droog trainen’ bestaat niet

Geplaatst op 20/02/2019 door fitnl


Droog trainen = droog eten

De term ‘droog trainen’ wordt door veel mannen én vrouwen in de sportschool gebruikt als synoniem voor vet verbranden, afvallen met behoud van spiermassa. Oftewel het verlagen van het vetpercentage zodat je spieren er beter uitkomen. Je ziet vaak dat mensen droog trainen zien als urenlang zwoegen op een crosstrainer, maar het is nog maar de vraag of je hiermee het gewenste resultaat behaalt. Als je het mij vraagt is de term droog trainen niet helemaal correct, omdat het niet alleen gaat om droog trainen, maar voornamelijk om ‘droog eten’. Omdat beide woorden een beetje vaag en onvolledig zijn, gebruik ik in de rest van het artikel het begrip ‘vet verbranden’, oftewel het verlagen van het vetpercentage.

Het vetpercentage verlagen doe je door meer energie te verbranden dan dat je binnenkrijgt via eten en drinken.

Hoe verbrand je dan wel vet?

Simpel vet verbranden zonder verlies van spiermassa, is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit vereist een nauwkeurige aanpak. Er zijn een aantal simpele tips die ik gebruik voor een goed resultaat, hieronder lees je de belangrijkste:

Lees verder op www.fit.nl