HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Heb jij de ziekte van Hashimoto? Voeg deze 3 voedingssupplementen toe aan je voeding!

Geplaatst op 06/02/2019 door vivonline

Bij de ziekte van Hashimoto worden meestal verhoogde antistoffen gemeten. Het gaat hierbij om anti-TPO en anti-Tg. Een verhoogde waarde van deze antistoffen geeft aan dat het immuunsysteem het eigen lichaam aanvalt. Bij Hashimoto wordt de schildklier door het immuunsysteem aangevallen. Als gevolg raakt de schildklier beschadigd en verliest het zijn functie. Hierdoor neemt de productie van schildklierhormoon vroeg of laat af.

Reguliere behandeling

De verminderde productie van schildklierhormoon wordt in de reguliere geneeskunde gecompenseerd door de toediening van synthetisch schildklierhormoon. Ondanks veel mensen hier in meer of mindere mate baat bij hebben, blijft de meerderheid restklachten houden. Denk hierbij aan vermoeidheid, haaruitval, een sombere stemming, overgewicht en slaapproblemen. Het blijkt dat een verhoogde anti-TPO waarde gepaard gaat met meer of ergere restklachten dan bij een normale anti-TPO waarde. De klachten bij Hashimoto worden dus niet alleen veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon.

lees verder:

https://www.vivonline.nl