HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Weet wat je eet: kwark

Geplaatst op 11/02/2019 door followfitgirls


Keuringsdienst van waarde

Dat je als consument beduveld wordt waar je bij staat, is waarschijnlijk niet nieuw voor je. Daarom ben ik een groot fan van programma’s zoals de Keuringsdienst van waarde. Vorige week in de uitzending ging het over een van de producten waar ik mijn buik de afgelopen jaren rond van gegeten heb: kwark. Oké, ik heb dit product intussen ingeruild voor de plantaardige sojavariant maar toch vond ik het interessant om deze uitzending van de keuringsdienst van waarde te bekijken.

Heb je de aflevering niet gezien en eet je veel kwark? Dan is deze aflevering een aanrader. Heb je daar geen zin in? Dan vat ik het hierbij kort samen. En wees gerust: het valt wel mee. Er zijn geen écht rare dingen aan de hand. Maar weet wat je eet! That is all I am saying.

Wat is kwark?

Kwark is eigenlijk een heel jonge, zachte kaas. Het is melk waaraan eerst een zuur wordt toegevoegd, en daarna stremsel. Dit stremsel zorgt ervoor dat het dikker wordt, zo heb je yoghurt. Vervolgens wordt de vocht eruit gehaald, dan pas heb je kwark. Het proces duurt drie dagen. Overigens is er ook nog een temperatuurverschil tussen het maken van een yoghurt of een kwark.

Lees verder op www.followfitgirls.com