HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Zijn gezondheidsapps en activity trackers wel zo goed voor ons?

Geplaatst op 27/02/2019 door fitnl


Meten is weten?

De laatste jaren wordt steeds meer digitaal meetbaar. Denk aan je persoonlijke data op internet, maar ook de fitnessindustrie maakt slim van deze nieuwe mogelijkheid gebruik. Denk bijvoorbeeld aan stappentellers, fitness- en dieetapps en activity trackers. De kans is groot dat je wel eens een app geprobeerd hebt zoals een calorieënteller of een hardloopapp?

Het bijhouden van je calorieën of een stappenteller kan zeker waardevolle inzichten geven. Aan de hand hiervan kun je voor jezelf een SMART-doel opstellen. Dit zorgt ervoor dat je effectief te werk gaat. Een gezondheidsapp kan dus zeker een waardevolle tool zijn.

Het effect van activity trackers en gezondheisapps op ons gedrag

We bewegen te weinig. De meeste volwassenen halen de beweegrichtlijnen niet. Draagbare fitness trackers geven ons inzicht in ons beweegpatroon. Uit verschillende onderzoeken blijkt dan ook dat fitnessapps en activity trackers helpen om meer te bewegen [1-4]. Het bijhouden van je voeding in een app kan je helpen om bewuster en gezonder te eten. De vraag is wel. Voor hoe lang? Blijf je constant je stappen tellen of je voeding bijhouden en blijf je gemotiveerd? Of moet je toch echt meer doen dan alleen een app of smartwatch aanschaffen?

Lees verder op www.fit.nl