HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe gezond zijn pompoenpitten?

Geplaatst op 05/02/2020 door fitnl


Pompoenpitten gezond of niet?

Om te bepalen hoe gezond pompoenpitten zijn, kijken we naar de voedingswaarden.

Pompoenpitten bevatten relatief veel kilocalorieën (kcal); ongeveer 574 kcal per 100 gram en per eetlepel zo'n 86 kcal. Ook bevatten ze veel eiwitten, namelijk zo'n 30 gram per 100 gram. Pompoenpitten bevatten daarnaast veel vezels, wat erg gezond is. Maar ze bestaan ook uit behoorlijk wat verzadigd vet. Van verzadigd vet kun je beter niet te veel binnenkrijgen. Voor een vrouw is de norm 22 gram en voor een man is dit 28 gram per dag.

Verder zijn deze pitten rijk aan kalium, fosfor en magnesium. Dit zijn belangrijke mineralen die onder andere betrokken zijn bij de bloeddruk, de energiestofwisseling en de vorming van botten en spieren.

Kortom, pompoenpitten bevatten gezonde voedingsstoffen, maar je kunt er vanwege de calorieën en het verzadigd vet beter niet te veel van nemen. Het vormt daarom geen basis binnen een gezond voedingspatroon. Zie het als een gezond extraatje, in kleine hoeveelheden.

Lees verder op www.fit.nl