HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Moeder zijn met negatieve gedachten

Geplaatst op 05/02/2020 door love2bemama


Ik ben streng voor mijzelf

Een kleine greep uit mijn gedachten die ongeveer 24/7 door m’n hoofd spoken. Gedachten die ik inmiddels meer dan beu ben en waar ik het liefst een uit-knopje voor zou willen vinden. De gedachten die al met me meeleven zolang als ik me kan herinneren maar gedurende de laatste jaren steeds hevige en strenger zijn geworden. Gedachten die inmiddels zo lang aanwezig zijn dat ik ze ben gaan geloven en niet meer weet hoe ik anders over mezelf moet gaan denken.

Het voor een ander goed doen

De onzekerheid heeft er altijd al in gezeten. Nooit had ik het gevoel dat ik gelijkwaardig aan de ander was, altijd het idee dat de ander beter was en alleen met me wilde omgaan als ik hard mijn best deed voor die persoon. Door pesten vanaf de basisschool, daarna de middelbare school en zelfs op de vervolgopleiding, werd dat gevoel uiteraard alleen maar meer en meer. Ik probeerde ontzettend hard om goed genoeg te zijn en aandacht waard te zijn, om eens een complimentje te krijgen en om het gevoel te hebben ergens goed in te zijn. Maar laat het nu net zo zijn dat je dat dan niet krijgt of nog erger: dat je strenge gedachten inmiddels zo streng zijn dat je de complimenten niet meer voor waar aanneemt en dat je het gevoel hebt dat het dus nog meer moet.

Lees verder op www.love2bemama.com