HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Onderzocht: Thuisblijfmoeder zijn is zwaarder dan werken

Geplaatst op 09/02/2020 door love2bemama


Onvoorwaardelijke liefde van elke moeder

Of je wel of geen thuisblijfmoeder bent heeft niks te maken met hoeveel je van je kinderen houdt. Ook een werkende moeder houdt enorm veel van haar kinderen. Elke moeder / gezin maakt gewoon andere keuzes. En geen enkele keuze is goed of fout. Maar kinderen kunnen je soms ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Thuis blijven om voor de kinderen te zorgen is geen romantisch plaatje. Het is geen rozengeur en maneschijn. Het kan soms zelfs moeilijker dan een hectische werkdag hebben. Kinderen vragen energie (vooral baby’s), je moet ze voeden, kalmeren, zingen, mee spelen, rotzooi opruimen, 101 vragen beantwoorden, je koffie koud opdrinken, je loopt achter de feiten aan, ze geven over of maken ruzie. Dit is enorm stressvol (en echt niet altijd gezellig).

“Wat doe je dan de hele dag?”

Er zijn mensen die zich echt afvragen; “Wat is er zo moeilijk aan, aan de hele dag thuis zijn bij je kinderen?”. Of: “Wat doe je dan zoal de hele dag….”. Ik zou zeggen: probeer het een keer uit! Iedereen verdiend het om serieus genomen te worden. De werkende moeder maar ook de thuisblijfmoeder.

Lees verder op www.love2bemama.com