HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Twee weken hondenmama: hoe gaat het nu?

Geplaatst op 08/02/2020 door love2bemama

De gebroken nachten 

Het is echt waar dat ze zeggen dat je er met een hond een baby bij krijgt. Als hondenmama en hondenpapa heb je weer gebroken nachten. Dat moet je je wel realiseren als je een hondje wil nemen. Als je een hondje in huis neemt komt daar best wat bij kijken.

De eerste dagen poepte en plaste hij in huis, heeft hij de hele bench onder gepoept (mag hondenmama schoonmaken 🙃), zijn matrasje al twee keer gesloopt, hij breekt de deuren open (dus die moeten allemaal op slot anders loopt hij weg!), hij heeft stiekem op de bank geslapen (al die haren!!) en het eerste speelgoed is opgegeten. Een hond moet je dus ook echt opvoeden. De hond laat zijn ‘ware aard’ ook pas zien als hij zich zekerder voelt en meer zelfvertrouwen binnen het gezin krijgt. 

Verlatingsangst

Zo heeft hij ook best last van verlatingsangst. Hij is al heel erg gehecht aan mijn man en onze zoon. Zodra die het huis verlaten staat hij huilend voor de deur. Het duurt echt wel 20 minuten voordat hij uitgehuild is en hij dan eindelijk bij mij komt liggen. Ook de nachten vindt hij lastig en middenin de nacht laat hij wel van zich horen. Dan gaat mijn man eruit om hem even te laten plassen en hem gerust te stellen. Je hebt dus je gebroken nachten weer terug!

Lees verder op www.love2bemama.com