HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 beste plantaardige eiwitten

Geplaatst op 05/02/2021 door fitnl

Wil je plantaardig(er) eten, dan krijg je geheid te maken met de vraag ‘hoe kom je dan aan je eiwitten?’. Daarom vind je hier de 10 beste plantaardige eiwitten. Wissel ze af voor een gezond en gebalanceerd voedingspatroon en combineer met een goed trainingsschema voor ultieme gainz. Ook geef ik je voorbeelden van lekkere FIT-recepten met deze 10 vegan eiwitbronnen.

Theorie: waar moet je op letten bij eiwitrijke bronnen?

Bij plantaardige (en dierlijke) eiwitbronnen is het belangrijk om te kijken naar een goede verdeling van essentiële en niet-essentiële aminozuren. Met name voor fanatieke sporters is het belangrijk dat ze de focus leggen op voldoende eiwitten; 30% meer bij een plantaardig eetpatroon dan het gebruikelijke advies. Ten tweede is het van belang om voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen, waarbij de nadruk met name ligt op de BCAA’s die een belangrijke voorspeller zijn voor spierherstel.

Lees verder op www.fit.nl