HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Broccoli-kaasschotel

Geplaatst op 22/02/2021 door KokenmetKarin

U kent dat wel, alles in huis om te koken, slechts één ding ontbreekt, in mijn geval filodeeg. Pas de vierde supermarkt had het paraat in de vriezer. Toevallig had de man voor mij in de rij voor de kassa ook maar één product op de band liggen: een zakje Maggi dagschotel broccoli-kaas.

Kijk, dat vind ik nou grappig. Zou hij niet doorhebben dat je de rest er nog bij moet kopen? Of waren de broccoli, gehakt, tomaten, ui en room al in huis, maar was hij bang dat zonder zo’n zakje van 93 eurocent de hele boel toch in het honderd zou lopen? Discreet nam ik een foto van het eenzame zakje voor op facebook, maar de humor bleek niet algemeen gedeeld. ‘Niet iedereen kan zo goed koken als jij’ en ‘Wees blij dat hij geen bak bami kocht’ waren nog de vriendelijkste reacties. Maar dit zakje bewijst nu juist zo mooi de overbodigheid. Als je broccoli kunt koken, kun je de rest ook. Dat van die bami is helemaal interessant, want wat is gezond? Pakjesmakers promoten graag hun producten als ‘lekker gezond zelf thuis koken’, maar wat voegt zo’n zakje met vooral zout, vulmiddel en smaakversterker nu eigenlijk toe?

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl