HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Buitenbeentjesjam

Geplaatst op 23/02/2021 door KokenmetKarin

Ik moest weer zo nodig de grote weldoener uithangen. ‘Koop aardbeien nooit in de supermarkt, maar lekkere, bij de groenteboer’ zeg ik altijd. Tot ik in de supermarkt langs een bak buitenbeentjes kwam, een doos vol zielige kleine aardbeitjes, maar hee, ‘smaak zit van binnen’, staat erbij. Buitenbeentjes, zo lees ik op de AH website, ‘zijn groente en fruit die er anders uitzien dan we in Nederland gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine paprika’s, kromme komkommers of appels die onvoldoende zijn gekleurd. Toch is er geen verschil in kwaliteit en versheid. Die is namelijk net zo goed!’

En net zoals ik mij graag ontferm over kromkommers of lelijke (maar o zo lekkere) kleine appeltjes, zo mochten ook deze zomerkoninkjes mee naar huis. Een paar uur later lagen ze er helaas nóg zieliger bij: half pruttig, vol dubieuze plekjes, nog even en de boel ging rotten. ‘Na aankoop bewaren in de koelkast’ stond onderop de doos, maar ijskoude aardbeien smaken naar niks. Deze trouwens ook niet. Er zaten zelfs compleet onrijpe exemplaren tussen, die smaakten zelfs ronduit vies. Wat nu?

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl