HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Dit kan er met je lichaam gebeuren als je te veel gemberthee drinkt

Geplaatst op 08/02/2021 door happyinshape

Wat is dan te veel?

Erg snel krijg je niet te veel binnen van gember, maar het kan wel. Per dag is het beter om niet meer dan 4 gram binnen te krijgen. Ja, dat klinkt als een wel heel kleine hoeveelheid, maar het valt mee. Drink je drie á vier koppen thee per dag? Dan zit je nog onder die 4 gram, maar meer dan dat moet je er niet van drinken. Ook als je gember in je eten doet, krijg je er niet snel te veel van binnen. Je hebt immers maar een klein stukje gember nodig om smaak toe te voegen aan je gerecht. Drink je elke dag meer dan 4 koppen gemberthee én doe je het ook nog eens in je eten? Dan is het goed om wellicht ietsjes te minderen, het kan anders de volgende bijwerkingen hebben.

- Maag- en darmklachten
Ben je misselijk? Dan zou het zo maar kunnen dat iemand heeft geopperd dat je een kopje gemberthee moet drinken. Het klopt inderdaad dat gemberthee de misselijkheid kan verminderen, maar je kunt er ook juist maag- en darmklachten door ervaren. Het National Center for Complementary and Alternative Medecine stelt dat sommige mensen last krijgen van hun maag of een opgeblazen gevoel ervaren. Anderen beweren daarentegen dat het brandend maagzuur, diarree en winderigheid teweeg kan brengen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl