HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde pastinaak met whipped feta

Geplaatst op 23/02/2021 door beaufood

Geroosterde pastinaak met whipped feta. Een smaakvol en vegetarisch bij- of hoofdgerecht met geroosterde pastinaak uit de oven, croutons en feta. En niet zomaar feta, maar WHIPPED feta! Whipped feta maak je door feta samen met volle yoghurt, vers citroensap en een drupje honing op te kloppen tot een luchtige massa. Echt heer-lijk. Helemaal in combinatie met geroosterde groenten, in dit geval pastinaak. Je kan deze geroosterde pastinaak met whipped feta op twee manieren serveren. Als bijgerecht tijdens een etentje of als hoofdgerecht. Serveer je ‘m als hoofdgerecht? Bak er dan een kabeljauwfiletje bij. Of top het gerecht af met gerookte makreel, ook heerlijk. Liever een geheel vegetarisch gerecht? Bak er dan een portie paddestoelen in knoflook bij. En als we dan toch bezig zijn heb ik ook nog een suggestie voor de vleesliefhebber: een paar plakken parmaham on top. Ook een súper lekkere smaakcombinatie met geroosterde pastinaak en de whipped feta

Robuuste cracker croutons

Even over die croutons. Dan zijn eigenlijk helemaal geen croutons, maar een in stukjes gebroken cracker. Je weet wel, die dikke robuuste crackers (waarvan er altijd veel te weinig in het pakje zitten) met zaden en pitten. Breek zo’n dikke cracker in stukjes en je hebt binnen 3 seconden een portie luxe croutons. Persoonlijk vind ik dat véél lekkerder (en knapperiger) dan de kant en klare croutons uit de supermarkt en het is een stuk minder werk dan zelf croutons maken van (oud) brood.

Lees verder op www.beaufood.nl