HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoeveel kindergeld krijgt een alleenstaande moeder?

Geplaatst op 11/02/2021 door love2bemama

Als je een alleenstaande moeder bent met een of meer kinderen, dan heb je recht op bepaalde toeslagen vanuit de belastingdienst of overheid. Deze bedragen zijn er om je te helpen met het levensonderhoud, de opvang of overige kosten waar je tegenaan loopt met kinderen. Zo kun je ook kindergeld ontvangen. Maar hoeveel kindergeld krijg je als alleenstaande moeder? 

Hoeveel kindergeld krijgt een alleenstaande moeder 

Kinderen zijn duur. Dit is iets wat eigenlijk iedere ouder wel weet. Luiers, eten, kleding, school, zorg… De lijst aan kostenposten is eindeloos. Als je er (plotseling) alleen voor komt te staan is dit dan ook best overweldigend. Waarschijnlijk vraag je jezelf regelmatig af waar je het allemaal van gaat betalen. Gelukkig zijn er bepaalde potjes vanuit de belastingdienst of overheid, om je als alleenstaande moeder op weg te helpen en met dit kindergeld wordt het net iets makkelijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar heb je recht op?

Lees verder op www.love2bemama.com