HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is het ziekenhuisdieet gezond?

Geplaatst op 23/02/2021 door fitnl

Denk je aan een ziekenhuis, dan denk je aan gezondheidsprofessionals die zich inzetten voor jouw welzijn. Een ziekenhuisdieet zou dan toch ook wel goed voor je zijn. Toch?

Wat is het ziekenhuisdieet?

Een belangrijke vraag om te beantwoorden. Want je kan pas beoordelen of een dieet gezond is als je weet wat het dieet inhoudt. Maar dit is ook meteen een lastige vraag om te beantwoorden. Google op het woord “ziekenhuisdieet” en de zoekresultaten vliegen je om de oren. Maar deze resultaten geven geen eenduidig advies. Daarnaast is er ook geen officiële bedenker of auteur over dit dieet te vinden. Ook via wetenschappelijke literatuur kon ik geen informatie vinden over het ziekenhuisdieet via PubMed of Scholar.

Wel hadden de meeste bronnen en aanbieders van dit dieet iets gemeen. Het ziekenhuisdieet is een crashdieet. Waarbij je heel snel flink wat kilo’s zou moeten verliezen. Dit zou ook het originele idee zijn van het ziekenhuisdieet. Om mensen snel te laten afvallen voor een chirurgische ingreep. Waardoor de risico’s kleiner zouden worden. Tegenwoordig wordt het ziekenhuisdieet vooral gebruikt om snel een aantal kilo te verliezen. Bijvoorbeeld voor een bruiloft. Of om nog even snel wat kilo’s kwijt te raken voor een strandvakantie.

Lees verder op www.fit.nl