HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Karamelijs (gelukt!)

Geplaatst op 20/02/2021 door KokenmetKarin

Vlak voor de zomervakantie blooperde ik wat af met hilarisch tevergeefse pogingen om karamelijs te maken. Maar zo gemakkelijk laat ik mij natuurlijk niet kennen, ha!, en het is met gepaste vreugde dat ik kan meedelen dat het intussen gelukt is. En hoe! Tadaaaa: karamelijs met gekarameliseerde hazelnoten. Die geven een fijn knapperig accent en maken het ijs nog onweerstaanbaarderder dan het van zichzelf al is.

De karamel maak ik via de luieblikjesmethode (dulce de leche) en eenieder die dat ‘geen echte karamel’ vindt, mag nu iets voor zichzelf gaan doen. Dan ga ik de rest even uitleggen hoe je dit verrukkelijke ijs maakt.

Neem een half blikje (150 g) dulce de leche (recept hier), liefst met een snuf zout erdoor. Doe dat in een pan met 250 ml volle melk en breng al roerend met een garde aan de kook terwijl de bruine karamelklont oplost, zodat je hete beige melk krijgt. Klop in een kom 2 eidooiers goed los (dat kan met diezelfde garde) en giet al kloppend in een straal de hete beige melk bij de dooiers. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl