HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kerstavond: Ik trakteerde 40 ouderen op een compleet verzorgd Beaufood kerstdiner!

Geplaatst op 03/02/2021 door beaufood

Op de dag van Kerstavond dook ik voor dag en dauw de keuken in om samen met Lil meer dan 40 (!) complete kerstdiners te bereiden voor alleenstaande ouderen. Afgelopen kerst waren er meer ouderen dan ooit alleen met Kerst. Sommigen hadden simpelweg geen familie om naartoe te kunnen en als ze dit wel hadden, dan was een gezamenlijke kerst onmogelijk door Covid. Ik wilde graag een positieve draai te geven aan deze shit situatie en daarom wilde ik op de dag van kerstavond zoveel mogelijk ouderen trakteren op uitgebreid kerstdiner! Gezelschap kan ik helaas niet verzorgen, maar wat ik wél kan doen is mijn handen uit de mouwen steken zodat er ieder geval een paar alleenstaande oudere kunnen genieten van een heerlijk diner op kerstavond. Covidproof ingepakt, klaar om direct genuttigd te worden en in een mooie doos voor de deur afgeleverd. Inclusief kaar met daarop een kerstwens. Hoe ik op het idee kwam? Let me tell you..

Hoe het begon

Het idee ontstond zo’n tien dagen voor Kerst. Het leek me leuk om een paar ouderen (lees: een stuk of zes) op kerstavond te trakteren op een lekkere, huisgemaakte maaltijd. Een grote punt homemade quiche. Misschien een warme soep vooraf. En voor ik het wist liep dit idee he-le-maal uit de hand. Van alle kanten kreeg ik hulp aangeboden van mensen die wilden helpen met koken, inpakken, bezorgen. Echt WAUW.. Ik besloot daarop een doneeractie te starten om geld in te zamelen zodat ik nóg meer ouderen kon trakteren op een kerstdiner. Uiteindelijk hebben we meer dan 40 mensen blij kunnen maken met een compleet verzorgd kerstdiner bestaande uit vier gangen, een bijpassend wijnarrangement én een mooi cadeaupakket met daarin heerlijke producten.

Lees verder op www.beaufood.nl