HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Kiwi-drinkontbijtje

Geplaatst op 07/02/2021 door KokenmetKarin

Had je je voorgenomen om 2021 nou eens gezond aan te pakken en wil je ’s ochtends wel eens wat anders dan boterhammen met hagelslag of een bakje yoghurt met granola? Dan is dit drinkontbijt misschien een idee. Ik had wat gele kiwi’s liggen en een halve gele paprika, en die twee bleken het heel goed samen te kunnen vinden. Bovendien draagt de paprika bij aan de zonnig gele kleur. Maar om te zorgen dat het niet ‘gewoon maar’ een smoothie wordt, gaat er ook havermout bij. Die zorgt ervoor dat je er voorlopig even op voort kunt. Laat de havermout wel eerst even wellen in (snelste methode) kokend water, dan wordt ‘ie lekker zacht en smeuïg.

Wie slim is, giet eerst even dat kokend water over de havermout en gaat daarna douchen en aankleden, dan is de boel weer afgekoeld tegen de tijd dat je terug komt in de keuken. Of doe het zelfs alvast de avond tevoren en zet het mengsel in de koelkast, voor als je je drankje het liefst echt koud wilt. Voeg de rest pas op het laatste moment toe. Zeker in combinatie met yoghurt, want kiwi en yoghurt, die gaan op de langere termijn niet lekker samen, dan kan het bitter worden en gaan splitsen. Iets met enzymen. Overigens gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar zónder yoghurt, dan komen de smaak van de kiwi en paprika het beste uit.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl