HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Nee zeggen // Zo bewaak jij je eigen grenzen

Geplaatst op 19/02/2021 door ilovehealth

Je eigen grenzen bewaken: voor de ene een makkie, voor de ander knap lastig. Ben jij ‘de ander’ voor wie dat af en toe best lastig is? Dan is deze blog voor jou. Ook wij hebben wel eens moeite met onze grenzen bewaken. Nee zeggen tegen een leuke samenwerking omdat het even te veel is, nee zeggen deze die vriendin die je al zo lang niet gesproken hebt, nee zeggen tegen een night out met je BF of nee zeggen tegen jezelf. Hoe komt het dat je zo’n moeite hebt met nee zeggen en jezelf toch elke keer weer in de vingers snijdt? Hoe leer je om vaker je eigen grenzen te bewaken? En wat is de beste manier om ‘nee’ te zeggen?

Waarom is nee zeggen zo moeilijk?

Herken je dat gevoel dat je rond rent als een kip zonder kop? Je komt om in het werk, hebt vanavond een afspraak met die ene vriendin die niet bepaald om de hoek woont, morgen moet je écht bij je oma langs ‘want dat had je beloofd’, ergens ‘moet’ je echt nodig weer eens naar de sportschool maar fuck, die mailbox moet ook écht leeg. ‘Je MOET zoveel!’ Kijk, daar zit het hem in. Je moet namelijk niks. Oke, op wat rekeningen betalen en inderdaad je mailbox bij werken na. Maar dat hoeft niet allemaal binnen een dag en in combinatie met sporten/vriendinnen/oma. Mensen die moeilijk nee zeggen hebben nu vaak de neiging om:

Lees verder op www.Ilovehealth.nl