HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Op basis van deze data staat Nederland aan de vooravond van een babyboom!

Geplaatst op 17/02/2021 door love2bemama

Wat is de staat na ruim een jaar (met een tussenpauze) in lockdown? Is er een babyboom opkomst of vallen deze cijfers mee? Wij van Love2BeMama hebben in samenwerking met TIC Online Marketing onderzoek gedaan naar het aantal geboortes en een potentiële babyboom. Wat de uitkomst is? Je leest het hier!

Babyboom? Onderzoekers aan het woord

Het verhaal klinkt heel simpel: lockdown, avondklok en stellen = babyboom. Echter, het verhaal steekt (volgens Italiaanse onderzoekers) iets anders in elkaar. Onderzoekers aan de Universiteit van Firenze stelde afgelopen jaar vast dat er maar weinig stellen in Italië van plan zijn kinderen op de wereld te zetten. Dit zou komen door de onzekerheid die deze tijd met zich meebrengt. Maar denken wij hier in Nederland anders over?

Onderzoekers constateren vaker geboortegolven naar aanleiding van grootschalige rampen of gebeurtenissen. Dit wordt veroorzaakt doordat, gezinnen en koppels langere tijd bij elkaar blijven, waardoor er in veel gevallen na negen maanden een stijgend effect te zien is in het aantal geboortes. 

Lees verder op www.love2bemama.com