HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ratatouille-lasagne

Geplaatst op 22/02/2021 door KokenmetKarin

Regelmatig krijg ik post van lezers dat mijn recepten niet de aanbevolen hoeveelheid groente bevatten. Maar ik schrijf losse recepten, geen dagmenu’s. We worden geacht 250 gram groente per dag te eten, maar veel mensen verwarren dat ‘per dag’ met ‘dat moet dus allemaal in één keer in de avondmaaltijd’. Probeer maar eens een half pond sperziebonen te verschalken bij de slavink, dat is echt niet te doen. Terwijl allerwege de noodklok wordt geluid over onze achterblijvende groenteconsumptie. Zelfs Maggi werpt zich in de strijd: ‘Nu met 200 gram groente per persoon!’ jubelen ze op hun poedermixzakjes. Die moet je er wel zelf bijkopen, want de zakjes bevatten als vanouds vooral zetmeel, zout en suiker. En, vooruit, wat groentepoeder, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk.

Ik weet het goed gemaakt, we doen vandaag groentelasagne. Laatst had ik een familieweekend in een huisje op de Veluwe, en ik bood aan om voor de eerste avond alvast eten mee te nemen. Dat werd dus een grote bak van deze vegetarische groentelasagne en hij ging schoon op. De truc is om eerst ratatouille te maken in de oven, zo krijgen alle groenten vanzelf enorm veel smaak, gratis en voor niks.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl