HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Sperziebonen, biet en zoete aardappel

Geplaatst op 26/02/2021 door KokenmetKarin

Nee, de sperziebonen waren nog altijd niet op. Behalve pasta is ook een lauwwarme salade altijd een mooie oplossing voor restjesverwerking. En dan bedoel ik niet zo’n niksige slablaadjessalade, maar het stevigere werk, met veel groente. Liefst dingen die je al (gaar) hebt, qua makkelijk.

In mijn geval werd het een combinatie van biet, boontjes en zoete aardappel. De biet was al gaar, die mocht in partjes. Sperziebonen (doormidden) en zoete aardappel (in blokjes) moesten even gekookt worden in water. Ik deed ze samen in één pan, maar da’s minder handig, want die blokjes zoete aardappel bleken sneller gaar dan de boontjes, dus voor je het weet is het een papperig geheel. Ik kwam nét goed weg. Maak een klassieke vinaigrette met lekker veel mosterd en balsamico-azijn in plaats van gewone wittewijnazijn. Hussel dit alles door elkaar.
Voor de lekker (en omdat ik het toevallig ook nog had liggen) ging er ook nog wat roquefort overheen, plus pecannoten.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl