HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Stoofpotje van geitenbok

Geplaatst op 25/02/2021 door KokenmetKarin

Al sinds eind jaren zeventig is de regenboogvlag hét symbool voor de homobeweging, pardon, van de beweging die zich inzet voor de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transpersonen. Heeft de regenboog zelf zeven kleuren, de vlag deed het aanvankelijk met acht, inclusief roze en turquoise. Die sneuvelden echter al snel na praktische bezwaren, zodoende kennen we de vlag al decennialang in zes kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw en violet. Tot ze vorig jaar in Philadelphia ineens bovenaan de vlag bruin en zwart toevoegden, ter ere van alle LHBT’ers die niet wit zijn. Trots en ontroering alom, maar het onvermijdelijke gekrakeel volgde al snel, want de strepen zouden staan voor diversiteit in het algemeen, niet letterlijk voor huidskleuren. Bovendien voelden witte mensen zich nu ineens óók achtergesteld omdat de vlag immers nooit een witte streep heeft gekend. Altijd wat.

In mijn regenboogserie houden we het gewoon lekker bij eten. En in dat kader wil ik graag een bruine aflevering toevoegen. Al was het maar omdat mijn grote kookheldin Nigella Lawson een warm pleidooi houdt voor bruin eten in deze moderne tijden waarin eten vooral lijkt te draaien om het perfecte instagramuiterlijk, van felgekleurde smoothies tot avocadogeknutsel, van poke bowls tot granolafruitontbijtjes.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl