HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Watermeloengazpacho

Geplaatst op 20/02/2021 door KokenmetKarin

Vandaag verheugt Spanje zich weer op La Tomatina, het idiote tomatensmijtfeest in Buñol, een normaal gesproken slaperig stadje in de provincie Valencia. Elke laatste woensdag van augustus voelen tienduizenden mensen zich geroepen om elkaar in een heuse veldslag vrolijk te bekogelen met rijpe tomaten, net zo lang tot alle straten inclusief aanwezigen roodgekleurd zijn. Vrachtwagens vol tomaten gaan er dan doorheen. Tja, niet mijn idee van een feestje. Noem mij gerust ouderwets, maar ik vind dat tomaten bedoeld zijn om op te eten. Nee, dan dat veel bekendere festijn in juli in Pamplona, waar tijdens de fiestas de San Fermín dolgedraaide stieren samen met talloze waaghalzen door de straten rennen. De stieren kunnen het nooit navertellen, maar sommige bezoekers ook niet. Daar is alom kritiek op, maar over deze tomatenverspillingsfuif hoor je nooit iemand. 

Om het tomatengevecht in goede banen te leiden, heeft het gemeentebestuur wat regels uitgevaardigd. Zoals dat de tomaten eerst moeten worden platgeslagen voordat ermee gegooid mag worden, want anders zou je de tegenstander pijn kunnen doen of verwonden. Verder wordt geadviseerd om een zwembril op te zetten, geen hakken te dragen en een extra setje schone kleren mee te nemen. O, en een waterproof camera is ook handig.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl