HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zomertaart (5 min.)

Geplaatst op 21/02/2021 door KokenmetKarin

Zelfs fanatieke thuiskoks hebben soms maar weinig op met bakken. Te veel gedoe, het luistert te nauw, liever gewoon naar de banketbakker. Maar dan kennen jullie mijn vijfminutenzomerfruittaart nog niet. Die ontstond afgelopen zomer in Frankrijk, waar de hypermarchés tot mijn onuitsprekelijke vreugde vol liggen met kant-en-klare gekoelde rollen taartdeeg (zucht, ik schrijf er al jaren over!) die allemaal om het hardst ‘pur beurre’ roepen. Want taartdeeg met margarine is echt half zo lekker niet (leest u mee, Tante Fanny?). Met zo’n rol in de hand, plus wat steenfruit als perziken, nectarines, abrikozen of pruimen (of allemaal tegelijk) flans je in 5 minuten dit pure taartgeluk in elkaar. En ja, daarna moet ‘ie natuurlijk nog een half uurtje in de oven, maar dat gaat helemaal vanzelf, daar heb je geen werk aan.

Voor wie wat meer instructies nodig heeft: rol het deeg uit, doe met bakpapier en al in een lage taartvorm. Het deeg is al rond, dus da’s makkelijk, niks geen gehannes met vierkante plakjes aan elkaar proberen te boetseren. Prik de bodem overal in met een vork. Snij perziken doormidden, verwijder de pitten.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl