HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zweedse borrel

Geplaatst op 19/02/2021 door KokenmetKarin

Tapas en sushi, die kennen we nou wel, wat dacht je van een Zweedse borrel? En die kan best maaltijdvullend uitpakken. Na mijn reis door West-Zweden had ik een groot pak knäckebröd meegenomen, en dat moest hoognodig aangesproken worden. De ideale bodem voor toastjes.

Knäckebröd met zalm:
Meng roomkaas (een bakje Philadelphia naturel) met dille, zout, peper en een kneep citroensap, dat is je basis. Lepel een klodder op handzame stukken knäckebröd. Dat Zweedse knalgele knäckebröd-wagenwiel van het merk Leksands blijkt de Albert Heijn in Nederland trouwens ook te verkopen, maar dan in puntjes. Prima, want de boel moet toch in stukjes. Op de roomkaas gaan kleine plakjes gerookte zalm plus nog een extra takje dille. Serveer met partjes citroen om over uit te knijpen

Knäckebröd met gerookte forel:
Neem hetzelfde roomkaasmengsel en lepel dat wederom op stukken knäckebröd. Daarop gaan stukjes gerookte forel plus wat fijngesnipperde augurk. Tip: het is handig om de roomkaas niet helemaal keurignetjes te bedekken met forel, maar om juist een stukje zichtbaar wit over te houden, daar blijft de augurk dan beter in plakken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl