HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Alleenstaande moeder financieel: hoe kom je de maand door?

Geplaatst op 03/02/2022 door love2bemama

Als je er als moeder alleen voor komt te staan dan kom je erachter dat er financieel ook het een en ander veranderd. Gedeelde kosten komen bijvoorbeeld op je eigen schouders terecht. Iets wat ervoor zorgt dat je maandelijks minder overhoudt en/of meer moet gaan werken. Toch is dit met jonge kinderen niet altijd even makkelijk. De meeste alleenstaande moeders met jonge kinderen hebben dan ook en parttime baan. Iets wat meestal niet voldoende geld oplevert om de maand door te komen. Waar moet je financieel gezien rekening mee houden als alleenstaande moeder en hoe knoop je alle eindjes aan elkaar? 

Als alleenstaande moeder (of vader) eigenlijk, heb je recht op verschillendekortingen en toeslagen. Wat en hoeveel deze bedragen zijn kan per jaar verschillen. Zo veranderd er ieder jaar weer iets aan bijvoorbeeld de maximale inkomensgrens, het toeslagen- of kortingsbedrag zelf en/of de voorwaarden waar je aan moet voldoen om deze te ontvangen. 

Waar moet je financieel gezien rekening mee houden als alleenstaande moeder in 2022 en wat kan je doen om te besparen?

Lees verder op www.love2bemama.com