HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Eerste hulp bij een bevallingsplan

Geplaatst op 03/02/2022 door boostyourhealth

Een bevallingsplan, voordat ik zwanger werd had ik er nog niet over gehoord, maar toen het eenmaal zover was merkte ik toch dat het overal ineens terugkwam. Vroeger had niemand zo’n plan, maar tegenwoordig is het vrij gebruikelijk om een plan op te stellen en dit plan te bespreken met je verloskundige of gynaecoloog in het ziekenhuis. Maar wat zet je dan allemaal in zo’n plan? Je zou denken, een bevalling is een bevalling en die is toch niet te sturen. Zo dacht ik er in eerste instantie ook over, maar toch is het fijn om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je wensen zijn zodat je deze ook beter kunt overbrengen aan de behandelaar. Wat je zoal in een bevalplan kunt zetten vertel ik je in dit artikel aan de hand van een nog zelf in te vullen plan. Lees je mee?

Een bevalplan schrijf je niet alleen voor jezelf, maar ook voor degene die jouw bevalling gaat begeleiden. Zoveel mensen zoveel wensen, en hoe jij het graag zou willen, hoeft totaal niet de manier van een ander te zijn. Ook al weet je niet hoe jouw bevalling zal gaan lopen, en kan het zomaar zijn dat heel je bevalplan bij het moment van de 1e wee al in de prullenbak kan, dan toch is het fijn om een leidraad te hebben en te weten in wat voor richting jij je bevalling graag ziet gaan:

Lees verder op www.boostyourhealth.nl