HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Redenen om vandaag nog met krachttraining te starten

Geplaatst op 17/02/2023 door boostyourhealth

Naast dat het hebben van een goede conditie zeker belangrijk is, wordt krachttraining vaak onderschat. Na je 35e wordt je spiermassa steeds minder en is het dus belangrijk om dit goed bij te houden. Zo voorkom je lichamelijke klachten en ben je na een operatie of revalidatie ook sneller weer in vorm. Wij geven jou 5 redenen om vandaag al te starten met krachttraining, lees je mee?

Je spiermassa neemt af als je ouder wordt

We weten allemaal dat je spiermassa afneemt naarmate je ouder wordt. Het is belangrijk om voldoende krachttraining te blijven doen om je spieren zo optimale ondersteuning te geven. Alleen cardio is hierbij helaas niet voldoende. Ook is het belangrijk dat je voldoende eiwitten tot je neemt en dat je na ziekte de tijd neemt om je spiermassa weer op te bouwen.

Je hebt minder lichamelijke klachten

Als je regelmatig krachttraining beoefent, dan heb je minder lichamelijke klachten en maak je je lichaam hiermee sterker. Ook na een blessure of operatie herstel je sneller en dat is natuurlijk ontzettend fijn!

Lees verder op www.boostyourhealth.nl