HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Alles wat je moet weten om te sporten volgens je cyclus

Geplaatst op 09/02/2023 door boostyourhealth

Merk jij dat je in een bepaalde periode van de maand makkelijker sport dan de rest van de maand? Dan is sporten volgens je cyclus misschien een oplossing voor jouw probleem. Zo kun je extra van je energie gebruik maken en rust nemen in de periode dat het even wat minder gaat. Wij delen alles wat je moet weten, lees je mee?

Neem je cyclus onder de loep

Voordat je echt effecten kunt zien van het sporten volgens je cyclus is het handig om een goed overzicht te krijgen van je cyclus. Is deze regelmatig? Hoe lang duurt je cyclus? Schrijf een maand lang je hormonale klachten eens op voor, tijdens en na je menstruatie en krijg zo meer overzicht in je cyclus en je energiehuishouding. 

Pas je workout aan op jouw cyclus

Heb je last van krampen en wil je toch iets aan beweging doen tijdens je menstruatie, kies dan voor yoga. Yoga is fijn tijdens je maandelijkse periode en indien je erg veel last hebt kun je ervoor kiezen om wat later te gaan in deze periode. De eerste 2 dagen zijn vaak het ergste dus erna is een mooi moment om toch te bewegen en zo minder last te hebben van ongemakken. Ook wandelen in de natuur werkt hiervoor goed.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl