HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

Geplaatst op 12/02/2023 door fitnl

Een mooi symmetrisch lichaam is voor velen een specifiek trainingsdoel. Maar hoe realiseer je dit? Op welke manier krijg je de borst- en bilspieren links en rechts in dezelfde shape? Ik leg het je uit aan de hand van een aantal voorbeelden.

Wat is symmetrie?

Symmetrie houdt in dat twee helften gelijk staan aan elkaar. Dit concept zie je bijvoorbeeld veel terug bij wiskunde. Bij symmetrie kun je als het ware een lijn door het midden trekken en dan zijn beide kanten helemaal hetzelfde. De tegenhanger van symmetrie is asymmetrie, hierbij zijn de twee kanten verschillend aan elkaar.

Trouwens kleine side note, wist je dat een volledig symmetrisch gezicht als niet aantrekkelijk beschouwd wordt? Te symmetrisch is onnatuurlijk volgens ons brein.

Waarom is symmetrie zo belangrijk?

Symmetrie wordt geassocieerd met schoonheid, aantrekkelijkheid en intelligentie. Het zou zelfs op zelfvertrouwen duiden. Symmetrische mannen worden door vrouwen eerder aantrekkelijk gevonden. Het is daarom ook niet zo gek dat het bij bodydbuilding wedstrijden onder andere draait om symmetrie. Het hele lichaam moet over de juiste proporties en uitstraling beschikken om zo veel mogelijk punten te scoren.

Naast voor het schoonheidsideaal is asymmetrie ook disfunctioneel voor andere aspecten. Je kunt wel nagaan dat het lastig is als je één been mist om duels met Messi te winnen.

Lees verder op www.fit.nl