HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

5 x oefeningen voor een sterke rug

Geplaatst op 14/03/2018 door ilovehealth

Rugpijn, dat hebben we ongetwijfeld allemaal wel eens. Maar wanneer je fanatiek aan krachtsport doet, kunnen rugblessures op de loer liggen. Bij bekende oefeningen als squats, lunches en deadlifts, is een juiste houding en een niet te zwaar gewicht heel belangrijk. Ga je buiten je kunnen, dan zul je dat waarschijnlijk als eerst merken in je rug. Zelf heb ik een tijd geleden iets te zwaar getild tijdens een workout, waardoor het in mijn rug is geschoten. Geen pretje, want pas dan merk je hoe belangrijk een sterke rug is, aangezien die eigenlijk onmisbaar is voor al je bewegingen. Na weken geen gewicht aan te hebben geraakt, en veel rugoefeningen te hebben gedaan, gaat het inmiddels weer goed. Om jou een hoop ellende te besparen, heb ik in deze blog een aantal oefeningen voor een sterke rug, op een rij gezet. Want voorkomen is beter dan genezen, niet waar?! 

Oefeningen voor een sterke rug

Pull ups

  1. Ga met je gezicht naar de stang staan en probeer aan de stang te hangen met een brede overhandse greep.
  2. Adem in en breng je schouderbladen naar elkaar toe.
  3. Trek het bovenlichaam op tot je kin net boven de stang uitkomt.
  4. Probeer geen verkrampte houding aan te nemen maar trek je ontspannen op.
  5. Adem aan het einde van de beweging boven uit.
  6. Kom met een gecontroleerde beweging terug in de uitgangspositie en herhaal.

Tip: Lukt het niet? Gebruik dan een elastiek of probeer het aan de hand van een hupje. In plaats van uit stilstaand op te trekken, spring je nu richting de stang waardoor je extra kracht uit je sprong haalt om jezelf op te trekken.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl