HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Droog huidje? Deze tips helpen echt!

Geplaatst op 11/03/2018 door ilovehealth

Hebben jullie ook zo’n last van een droge huid in de winter? Helemaal wanneer het buiten vriest, is de huid op mijn handen, armen en benen heel ruw en voelt het trekkerig aan. Niet fijn en al helemaal niet mooi, zo’n droog huidje. Ondanks dat ik regelmatig smeer met bodylotion, lijkt dat niet veel te helpen. Maar wat werkt dan wel? Dit!

Tips tegen een droge huid

Gebruik een goede (kokos) olie

Na het douchen is het slim om je huid in te smeren met een voedende crème of olie. Nu kun je natuurlijk allerlei dure crèmes aanschaffen die van alles beloven, maar het kan een stuk simpeler en voordeliger. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosolie. Het verzorgt niet alleen van binnenuit, het kan ook heel goed uitwendig gebruikt worden. Het is hypoallergeen (zeer kleine kans op allergische reactie) en zeer geschikt voor de verzorging van je droge huid of haren. Ik gebruik het als ik droge haarpunten heb of als lippenbalsem. Heerlijke geur ook!

Ga voor natuurlijke zeepjes of havermout

Op het gebied van bad- en doucheproducten is er keus genoeg. Maar sommige varianten kunnen je huid juist nog meer uitdrogen door de chemicaliën en parfums die erin verwerkt zijn. Gebruik je dagelijks een douchecrème of –gel? Ga dan voor een milde, geurloze en zeepvrije variant om irritatie en uitdroging te voorkomen. Of ga voor havermout. Dit klinkt misschien vreemd, maar havermout brengt je droge, jeukende huid tot rust. Bij de apotheek is colloïdaal havermout verkrijgbaar. Dit kun je in het badwater strooien. Ook kun je havermout in een washandje doen, natmaken, goed uitknijpen en op het lichaam aanbrengen onder de douche.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl