HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Mermaid cocktail met Baileys Almande (lactosevrij!)

Geplaatst op 01/03/2018 door ilovehealth

Healthy girl of niet, een cocktail gaat er af en toe best in. It’s all about balance, niet dan?! Ik kan gelukkig zonder restricties elke cocktail bestellen die ik wil. Niet dat ik alles lekker vind hoor, maar ik hoef nooit rekening te houden met iets ‘wat ik niet mag’. Bijvoorbeeld door een allergie of intolerantie. Wat dat betreft ben ik zo makkelijk als wat. Zo’n makkelijk kind he, die Dais? Al denkt mijn vriend daar zo nu en dan anders over, maar goed, wat weet hij nou eigenlijk? Terug naar de cocktails en de intoleranties.

Tot vorige week had ik er nog nooit over nagedacht dat je met een lactoseintolerantie bijvoorbeeld geen Baileys mag drinken. En laat dat nou net zo’n heerlijke likeur zijn! Ik vind dat na een goed diner met een koffietje zo lekker… mmm. Als je niet tegen lactose kan, kon je tot voor kort niet genieten van Baileys. Ook niet in een cocktail. Maar dat is nu dus verleden tijd! Zeg maar hallo tegen de nieuwe Baileys Almande! Hoooiooi!

Baileys Almande bevat dezelfde kwaliteit als Baileys, maar zonder lactose. Daarbij heeft het een romige textuur door de combinatie van nootachtige smaken van zoete amandelolie en amandelextract van pure geplette amandelen en vanille.

Vorige week deed ik mee aan een leuke cocktail workshop bij Coffee & Coconuts in Amsterdam, onder leiding van Chef met Lef en Ninour Amsterdam. Met in elke cocktail Baileys Almande in de hoofdrol. Mijn prachtigste pareltje, een blauwe wel te verstaan, wil ik je niet onthouden. Zo lekker dat ie was! En mooi, natuurlijk. Instagram wil immers ook wat 😉

Nog even over die nieuwe Baileys Almande, die is behalve lactosevrij ook nog eens glutenvrij. En zo dus ook geschikt voor vegans… #justsaying. Ben je vast nog benieuwd wat ik ervan vind. Eerlijk? Ik vind ‘m nog veel lekkerder dan de normale Baileys. Wat minder zoet en de smaak van amandelen is hemels. Dikke aanrader!

Ingrediënten Mermaid cocktail met Baileys Almande

Voor 1 cocktail

  • 75ml kokoswater
  • 45ml Baileys Almande
  • 1 gram Blue Majik*
  • 3 druppels rozenwater
  • 1 tl ahornsiroop
  • Ijsblokjes

*een blauwe kleurstof

Voor de garnering: sterfruit, meloen, honey cress en paarse viool (=eetbare bloem)

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl