HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Review: Morrocco Method shampoo

Geplaatst op 04/03/2018 door eetpaleo

Wanneer je Paleo gaat eten kom je natuurlijk al snel bij de bijbehorende lifestyle uit. Je gaat nadenken over BPA’s en plastic in huis (en vervangt je lunchtrommel door een exemplaar van RVS), je verdiept je in verantwoorde pannen zonder giftige anti-aanbaklaag én je vraagt je af hoe gezond de cosmetica die je gebruikt nu eigenlijk is. Als vrouw weet ik dat maar al te goed: je wil jezelf goed verzorgen. Van binnen en vanbuiten. Dat betekent dat je gezond eet en leeft, maar dat je ook verantwoorde producten gebruikt voor je gezicht, lichaam en haren. De grootste zoektocht zat hem voor mij in de haarverzorgingsproducten, maar ik heb gelukkig een heel fijne optie gevonden. De shampoos, conditioners en andere producten van Morrocco Method!

Natuurlijke haarverzorging fails

Wanneer het op verantwoorde haarverzorging aankomt heb ik zo’n beetje alles geprobeerd. De bekende beruchte no-poo methode waarbij je je haren alleen met water wast is voor mij geen succes. Maandenlang liep ik met super vet haar rond waar niets mee te beginnen was. Vervolgens maakte ik mijn eigen shampoo met honing, ook zonder succes. Korte tijd was ik blij met henna en amla poeder om mijn haren te wassen en ik testte nog wat andere natuurlijke producten, het resultaat was iedere keer niet blijvend.

Maar ja, ik wilde wel graag schone haren en ik weigerde het om over te stappen op reguliere shampoo. Via je hoofdhuid worden er heel wat stoffen opgenomen en je kunt de natuurlijke flora van de huid daar behoorlijk verstoren door met reguliere shampoos te wassen. Op termijn wordt je haardos daar niet gezonder van, tenzij je blijft wassen met de betreffende shampoo en jezelf dus continue blootstelt aan dezelfde chemicaliën.

Morrocco Method

Begin 2017 leerde ik Morrocco Method kennen – ik had er al eens over gelezen op Amerikaanse sites en twijfelde al een hele tijd of ik het zou bestellen of niet. Via Amazon UK zag ik dat ze testkits hadden (door via Amazon UK te bestellen hoef je geen invoerrechten te betalen, wat natuurlijk fijn is) en ik besloot er voor te gaan.

Lees verder op EetPaleo.nl!