HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Tijd voor nieuwe hardloopschoenen

Geplaatst op 01/03/2018 door eatrunlove

Heb jij de hele winter door hard gelopen of heb je net als ik in de winter wat minder hard gelopen? Als je een tijdje niet (vaak) hebt hardgelopen is het slim om weer rustig op te bouwen en goed op je looptechniek te letten. Zelf merk ik dat wanneer ik een tijd niet heb hardgelopen mijn snelheid en techniek echt weer achteruit is gegaan. Een beetje loopscholing kan dan geen kwaad en grote kans dat je het ritme dan snel weer te pakken hebt. Maar daarnaast is het ook goed om even te bedenken of jouw hardloopschoenen aan vervanging toe zijn of dat ze nog wel eventjes mee kunnen.

Wanneer schoenen vervangen? 

Een algemene vuistregel is dat schoenen na zo’n 800 à 1000 km toe zijn aan vervanging. Wanneer je wekelijks zo’n 15 à 20 km hardloopt is dat na een jaar. Wanneer je veel meer hardloopt, gaan je schoenen veel korter mee maar ook wanneer je veel minder hardloopt is het slim om na zo’n twee jaar nieuwe schoenen te kopen. Ondanks dat je misschien minder dan het hierboven genoemde kilometers loopt, slijten schoenen wel. Het rubber van de zolen kan bijvoorbeeld slijten, ook al loop je er minder op.

Er zijn nog een aantal elementen die ervoor zorgen dat je schoenen sneller slijten: wanneer je veel op asfalt loopt, wanneer je een relatief zwaar gewicht hebt of wanneer je overpronatie hebt (voeten kantelen naar binnen dan). Wanneer je veel loopt is het sowieso goed om een tweede paar schoenen aan te schaffen, want het is goed om je schoenen ongeveer 48 uur te laten ‘luchten’.

Lees verder op www.eatrunlove.nl