HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wat Eet Je Voor, Tijdens En Na Je Workout?

Geplaatst op 28/03/2018 door glow

We weten allemaal dat we brandstof nodig hebben om te kunnen sporten. Jouw brandstof is cruciaal voor jouw ‘prestaties’ als sporter. Nu klinkt prestaties gelijk zo competitief, maar het gaat ook simpelweg over het volhouden van je workout of niet, er blessurevrij doorheen komen en – misschien nog belangrijker – het gevoel wat je aan die workout overhoudt! Dus wat eet je nu eigenlijk het best voor, tijdens en na je workout?

Voor de workout: hoeveel tijd heb je nog?
Eten voor je workout is vrij cruciaal, anders heb je simpelweg geen brandstof om op te teren. Brandstof zorgt ervoor dat je energie hebt, niet uitdroogt, niet extreem vermoeid raakt en het houdt je mentale focus beter. Genoeg reden om voor wat fuel te zorgen dus! Optimaal is zo’n 3 uur voor je training een maaltijd nuttigen.

Eet je inderdaad 3 uur van tevoren, dan kun je een maaltijd eten die complexe koolhydraten (langzame carbs!) bevat en ook voldoende vezels heeft. In die maaltijd zorg je ook voor proteïne en gezonde vetten. Weet je nog, de schijf van drie?! Denk dus aan volkoren producten gecombineerd met een eiwitbron en gezonde vetten uit bijvoorbeeld avocado, noten of plantaardige olie. Eet je korter voor de training dan kun je beter kiezen voor snelle koolhydraten en weinig vezels. Je wilt tenslotte niet je training onderbreken voor een bezoekje aan de w… toch? Heb je echt vlak voor je training nog wat nodig? Dus bijvoorbeeld minder dan 1 uur? Pak dan iets heel ‘snels’ zoals een banaan en een glas water!

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl