HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

5 x Gezonde Bloemkoolpizza

Geplaatst op 12/03/2019 door followfitgirls


Bloemkoolpizza: zelf de bodem maken

In deze blog vertelt Mandy hoe je met slecht 6 ingrediënten de bodem van de pizza maakt. De bodem is volledig vervangen door bloemkool en een ‘normale’ pizzabodem is gemaakt van deeg. Juist dat maakt deze pizza zo gezond, skinny en laag in calorieën.

Kant-en-klare bodem

Heb je weinig tijd? Je kunt ook voor een kant-en-klare versie kiezen. De Appie heeft bijvoorbeeld pizzabodems van het merk Magioni te koop. Het verschil met de zelfgemaakte bodem is dat deze voor 70 gram uit bloemkool bestaat. Dit is toch nog altijd 30% minder koolhydraten ten opzichte van een standaard pizzabodem. Dus nog steeds een gezonde keuze.

De toppings

Oké, je hebt nu een bodem en dan komt het leukste: de toppings! De zelfgemaakte bloemkoolpizza van Mandy met tomatensaus, mozzarella, rode ui, champignons en Schwarzwalder rauwe ham is heerlijk. Op de website van Magioni maakte mijn hart (en mijn maag) een sprongetje. Alle pizza’s zien er echt nonnomnom uit. Met moeite heb ik een keuze gemaakt. De komende zaterdagavonden zit ik lekker op de bank te smullen van deze pizza’s:

Lees verder op www.followfitgirls.com