HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Agave siroop, ahorn siroop of honing?

Geplaatst op 22/03/2019 door followfitgirls


Rauwe honing

Good old honing; een goed alternatief voor suiker? Ja, omdat het een natuurlijk product is (mits je de goede te pakken hebt; ruwe honing of direct van de imker) en honing bevat veel voedingsstoffen en antioxidanten. Nee, omdat het nog steeds veel fructose en calorieën bevat en bovendien invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Zodra je honing verhit gaan de meeste voedingsstoffen verloren en houd je dus enkel suiker over waardoor het niet zo’n goed alternatief meer is.

Ahorn siroop

Staat ook wel bekend als Mable Syrup en wordt met name veel gebruikt in Amerika. Ahorn siroop is gemaakt van de stroop van de esdoorn. Dit sap wordt afgetapt en geconcentreerd en voilà, daar heb je je ahorn siroop. Ahorn siroop is rijk aan calcium en zink en bevat veel minder calorieën dan honing. Wel bevat het veel sucrose wat invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Pure ahorn siroop is behoorlijk prijzig en lang niet in alle winkels te koop. Let wel op, want de goedkopere varianten worden vaak gemengd met rietsuikersiroop en zijn dus weer een stuk minder natuurlijk.

Lees verder op www.followfitgirls.com