HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees

Geplaatst op 11/03/2019 door happyinshape

Anno 2019 is het bijna genânt om nog zeven dagen per week vlees te eten, zeker nu er steeds meer bekend is over het dier- en milieuleed dat met de vleesproductie gepaard gaat. Met de Nationale Week Zonder Vlees wil de stichting van Isabel Boerdam laten zien dat vlees minderen helemaal niet zo moeilijk is. En om het nog makkelijker te maken, delen wij deze week elke dag een vegetarisch gerecht. Lekker én bewust. 

Een week geen vlees 

Waar je vroeger vlees misschien liet staan om dieren leed te besparen, schrappen steeds meer mensen vlees uit hun dieet uit klimaat gerelateerde overwegingen. En maar goed ook, want het klimaat leidt enorm onder de vleesproductie. Eén of twee dagen per week vlees laten staan, scheelt al een hoop, maar laat staan als je een week geen vlees eet. 

Houd je vast, want natuurlijk hebben we de cijfers voor je: als alleen jij al een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Genoeg tegen toch, om de uitdaging aan te gaan? Wij vinden van wel. En om het je extra makkelijk te maken delen we deze week elke dag een overheerlijk vegetarisch gerecht. 

lees verder:

https://happyinshape.nl