HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Foam roller: waardeloos of wondertool?

Geplaatst op 14/03/2019 door fitnl


Wat is een foam roller?

Foam rolling is een relatief nieuwe massagetechniek en valt onder het begrip Self-myofascial release. Eigenlijk is self-myofascial release een fancy term voor het masseren van je eigen lichaam. Meestal gebeurt dit met een speciale foam roller of massagebal. Een foam roller wordt gemaakt van hard foam en heeft vaak de vorm van een cilinder.

Een foam roller creëert druk op de spieren en het omliggende weefsel. Het idee is dat hierdoor de spanning van de spier tijdelijk afneemt. Dit geeft uiteindelijk een bevrijdend gevoel en zorgt ervoor dat je spieren wat losser komen [1]. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker squatten (mits je bepaalde overactieve spieren hebt) als je de kuiten, quadriceps, hamstrings en billen hebt gemasseerd.

Hoe komt dit? Een overactieve spier kan je beweging tegenhouden. Daarom is het goed om deze los te maken. Een foam roller of actieve rekoefeningen kan hierbij helpen.

Lees verder op www.fit.nl