HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gooi jij het gezondste deel van de avocado gewoon in de prullenbak?

Geplaatst op 28/03/2019 door vivonline

We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?

Avocado kan je overal voor gebruiken

We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?

Het gezondste deel van de avocado is dus de pit

Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl