HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe kan ik mijzelf weer motiveren? (8 tips)

Geplaatst op 23/03/2019 door fitnl


1. Hoe belangrijk vind je je doel?

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe urgent de redenen zijn om te veranderen. Doe je het vooral voor jezelf, of doe je het meer voor een ander of anderen? Het is namelijk veel lastiger om je doel te halen als je er zelf diep van binnen niet achter staat. Heb je vooral het gevoel dat je sport of af moet vallen omdat je de overtuiging hebt dat je aan een bepaalde norm moet voldoen? Denk aan: “ik moet fitnessen, want iedereen doet het”. Terwijl je liever gitaar zou gaan spelen. In zo’n geval doe je het dus meer voor een ander. Het is zo vaak veel moeilijker om het sporten vol te houden.

Vraag jezelf daarnaast af wat voor jou de voordelen en nadelen zijn van zowel het oude en het nieuwe gedrag. Richt je zowel op de voordelen en nadelen op de korte termijn en op de lange termijn. Wegen de voordelen van het oude gedrag zwaarder dan die van het nieuwe gedrag, dan kan het zijn dat het nieuwe gedrag niet overeenstemt met wat je echt belangrijk vindt. Schrijf dit voor jezelf op en pak het erbij als je je gedemotiveerd voelt.

Lees verder op www.fit.nl