HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Onderzoek: sneller herstel door de Montmorency-kers?

Geplaatst op 08/03/2020 door fitnl

Het onderzoek

Volgens een recent verschenen meta-analyse in het Journal of the American College of Nutrition herstelt het lichaam sneller door het eten van deze speciale kers [1]. De zure kers – ook wel kriek of tart cherry genoemd – heeft volgens de onderzoekers een anti-oxidatieve werking op het lichaam. Dit zou het spierherstel versnellen.

Hoe werkt dit?

De meest voor de hand liggende verklaring is dat de stoffen van de kers de bloedtoevoer en energievoorziening stimuleren waardoor je lichaam sneller herstelt van de spierschade na een training. Na een training herstelt het lichaam zich door de opgebouwde spierschade te repareren. Hiermee bereidt het lichaam zich voor op de volgende training. Je spieren zijn als het ware constant in op- en afbouw. Een andere verklaring is dat het concentraat de sportprestaties stimuleert door een lage glycemische index en ontstekingsremmende werking.

Lees verder op www.fit.nl